Nt2 Professional

Bannerfoto_Professional

NT2 docentenopleidingen

Wilt u gecertificeerd docent Nederlands als tweede taal worden? VU-NT2 biedt twee opleidingen aan:

•    Opleiding Docent NT2 in het volwassenenonderwijs - voor deelnemers met een onderwijsbevoegdheid
Als u over een onderwijsbevoegdheid beschikt en tijdens de opleiding werkzaam bent als NT2-docent, dan kunt u deelnemen aan de opleiding die elk jaar in januari van start gaat.

De inschrijving is gesloten.

•    Opleiding Docent NT2 in het volwassenenonderwijs - voor deelnemers zonder onderwijsbevoegdheid
Beschikt u niet over een onderwijsbevoegdheid en heeft u geen of weinig ervaring als NT2-docent? Dan is de opleiding Docent NT2 die elk jaar in september start geschikt voor u.

NT2 webinars voor docenten

Bent u docent Nederlands als tweede taal en wilt u bijblijven in uw vakgebied? Voor zowel startende als ervaren docenten biedt VU-NT2 webinars aan over diverse vakinhoudelijke onderwerpen. Al onze opleiders en trainers zijn specialist in hun vakgebied en hebben ervaring als NT2-docent.
 
In het najaar van 2019 komt ons nieuwe aanbod online.

Teamtraining voor ISK

Hoe zorg je in een ISK-klas voor een goede sfeer, duidelijkheid en regelmaat? De klassendynamiek is vaak onstuimig en dat stelt flinke eisen aan het pedagogisch-didactisch handelen van de docent. Speciaal voor ISK-docenten biedt de Vrije Universiteit Amsterdam een teamtraining aan over de kernaspecten van klassenmanagement, verrijkt met inzichten uit het NT2-onderwijs.

Meer informatie over teamtraining voor ISK

Korte opleiding Alfabetisering NT2

Speciaal voor NT2-docenten die lesgeven aan analfabeten en laaggeletterde cursisten biedt VU-NT2 een korte opleiding van circa vijf bijeenkomsten aan.

Meer informatie over de korte opleiding Alfabetisering NT2

Incompany trainingen docenten NT2

Voor onderwijsinstellingen en organisaties die inburgeringstrajecten of NT2-les verzorgen, biedt VU-NT2 incompany docentenopleidingen en -trainingen aan. Kijk voor meer informatie bij NT2 incompany scholingstrajecten.

Assessments Certificaat Competent Docent NT2

VU-NT2 neemt assessments af voor het Certificaat Competent Docent NT2, in opdracht van beroepsvereniging BV-NT2.

Taalvrijwilligers

VU-NT2 verzorgt ook trainingen voor NT2-taalvrijwilligers. In opdracht van Het begint met taal (HBT), de landelijke organisatie voor taalvrijwilligers, verzorgen we bijvoorbeeld een webinar over Taalcoaching in groepen.