Opleiding Docent NT2 in het volwassenenonderwijs

Voor deelnemers met een onderwijsbevoegdheid

De opleiding Docent NT2 in het volwassenenonderwijs is voor docenten Nederlands als tweede taal met een onderwijsbevoegdheid maar zonder NT2-certificaat, die gecertificeerd en professioneel onderwijs willen geven. Deze opleiding start januari 2021 en eindigt januari 2022. De bijeenkomsten zijn op de VU in Amsterdam. Bij succesvolle afronding verwerft u het erkende Certificaat Docent NT2 waarmee u, in combinatie met uw onderwijsbevoegdheid en onderwijservaring, uitstekend bent toegerust om aan de slag te gaan als docent NT2.

De opleiding bestaat uit twee onderdelen: vakinhoudelijke scholing en begeleiding. Reflecteren op de eigen lespraktijk en uitvoeren van praktijkopdrachten is een vereiste en daarom is het noodzakelijk dat u gedurende de gehele looptijd lesgeeft aan volwassen anderstaligen (minimaal 250 uur). Het docententeam bestaat uit specialisten op NT2-gebied, onder wie taalwetenschappers, docentopleiders, leermiddelenontwikkelaars en zeer ervaren NT2-docenten. Zij zijn werkzaam bij VU-NT2 van de Vrije Universiteit Amsterdam.

Meer informatie en contact

Zie voor meer informatie de opleidingsbrochure.   
Voor vragen of meer informatie over de cursusinhoud kunt u contact opnemen met Bart Bossers, coördinator van de opleiding.

Dr. B.H. (Bart) Bossers
T (020) 598 65 42
E b.h.bossers@vu.nl

Inschrijven

Inschrijven voor de opleiding is mogelijk vanaf 1 oktober 2020 via deze link. Plaatsing geschiedt op volgorde van binnenkomst. U dient in het bezit te zijn van een onderwijsbevoegdheid.

Ervaringen van deelnemers opleiding docent NT2 in het volwassenenonderwijs 2020

Joyce Verschuuren
“Wat een fantastische opleiding! Ik heb werkelijk zoveel geleerd dat mijn hoofd op barsten staat. Achteraf begrijp ik niet dat ik zo onwetend voor de klas mocht staan. Het is voor mij nu zaak om stap voor stap nieuwe dingen in mijn lessen te integreren. Het is werkelijk super dat we zoveel werkvormen bij iedere workshop gekregen hebben en zelfs voor lessen online! Plus goede suggesties voor bruikbare boeken en literatuur! Ik vond de opdrachten na afloop van de workshop iedere keer heel goed gekozen, want ze gaven meer inzicht in de stof. En de informatie uit de workshops en het Handboek Nederlands als tweede taal waren er echt bij nodig.”

Rianne van Woerden
“Ik heb al twee lerarenopleidingen achter de rug – de pabo én de eerstegraadsopleiding Nederlands – maar ik vind dit echt de fijnste opleiding tot nu toe. Concreet, praktisch, haalbaar én veel inhoud uit de workshops en de begeleidingsbijeenkomsten waren direct toepasbaar in het onderwijs.”

Anca de Vries
“Ik geniet als ik echt beter word in mijn werk door wat ik in de opleiding leer”
Lees hier hoe heeft zij de opleiding ervaren?