Webinar Uitspraak 4: Verbonden spraak

Spraak

Wazegwenoueiglijkecht? Oftewel: wat zeggen we nou eigenlijk echt? Is het nodig om als NT2-docent alle woorden en zinnen heel zorgvuldig uit te spreken? In spontane, informele spraak worden woorden en zinsdelen vaak heel anders uitgesproken dan in zorgvuldig opgelezen spraak. NT2-cursisten vinden het daarom moeilijk om spontane spraak te verstaan want zij kennen verschijnselen als assimilatie, reductie en manieren van woordbinden niet. Hoe besteed je daar aandacht aan in de NT2-les, zodat cursisten beter informele spraak leren verstaan en een natuurlijkere uitspraak krijgen? In de webinar Verbonden spraak vertelt docent Chrissy Hosea erover en je krijgt praktische handvatten voor je eigen lessen.   

NT2-docenten die meer willen weten over het verschijnsel verbonden spraak en hoe daarmee om te gaan in de luister- en uitspraakles.
Docenten krijgen inzicht in de verschillende verschijnselen die onder verbonden spraak vallen en leren waarom NT2-cursisten hier doorgaans problemen mee hebben. We behandelen welke aspecten zowel bij het luistervaardigheidsonderwijs als bij het uitspraakonderwijs aan bod moeten komen en hoe cursisten dit kunnen oefenen, zodat de docent na de webinar direct praktisch aan de slag kan in de les.
Chrissy Hosea studeerde Toegepaste Taalwetenschap aan de Vrije Universiteit Amsterdam met een specialisatie Nederlands als Tweede Taal en heeft onderzoek gedaan naar luister- en verstavaardigheid bij NT2-cursisten. Zij doceerde Nederlands aan Cornell University en Yale University in de Verenigde Staten en Jawaharlal Nehru University in India. Bij VU-NT2 is zij NT2-docent, coördinator van de EVC-procedure, assessor, leermiddelenontwikkelaar en geeft zij docenttrainingen over uitspraak, luistervaardigheid en grammatica.
Webinar van een uur met zowel achtergrondinformatie als praktische handreikingen voor NT2-docenten.
Datum
We verzorgen op korte termijn geen open inschrijving-traject maar we kunnen dit traject wel incompany verzorgen
Link
Wordt uiterlijk 2 dagen van tevoren per mail toegestuurd
Prijs
€25,- (betalen via iDEAL)
Inschrijven
Inschrijfformulier
Informatie
Chrissy Hosea, docententrainer VU-NT2
c.i.hosea@vu.nl

De training Uitspraak: verbonden spraak is ook beschikbaar als teamtraining voor docententeams. Ook is het mogelijk een gecombineerde training van een dagdeel of meer aan te vragen over de verschillende deelonderwerpen: klanken, klemtoon, intonatie & verbonden spraak. Dit is maatwerk en wordt naar keuze op de VU of op locatie verzorgd door ervaren docententrainers van VU-NT2. Heb je interesse? We maken graag vrijblijvend een (bel)afspraak om je wensen te bespreken. Neem contact met adviseur VU-NT2 op maat: Rachel Zuilhof, r.m.zuilhof@vu.nl, 020-5982765.