Webinar Hoe maak ik een portfolio Competent docent NT2

Waarom deze webinar?

Als je je wilt certificeren als NT2-docent en je hebt al werkervaring opgedaan dan is het waardevol om een EVC-procedure te doorlopen. EVC staat voor Eerder Verworven Competenties. Hiervoor moet je een portfolio opstellen en een gesprek voeren over jouw NT2-werkervaring, om te bewijzen dat je competent NT2-docent bent. Hoe doe je dat, een geschikt portfolio opstellen? Wat moet er wel en niet in? En welke procedure moet je doorlopen? In deze webinar neemt de trainer je mee in het hele proces, zodat je daarna goed geinformeerd aan het samenstellen van het portfolio kunt beginnen. In een uur tijd krijg je een praktische samenvatting van wat er in de handleiding staat.

Docenten die zich willen laten certificeren als competent docent NT2 en een portfolio Competent NT2 docent willen schrijven.

Bekijk de Handleiding Competent NT2-docent en het Competentieprofiel Competent NT2-docent.

Werkervaring in het NT2-werkveld is noodzakelijk om voldoende voorbeelden te kunnen verzamelen voor alle competenties van het NT2-docentschap.

De trainer geeft toelichting op de procedure en tips over hoe je het maken van het portfolio kunt aanpakken. Onderwerpen die aan bod komen zijn onder andere:
•    Waarom een certificeringsprocedure?
•    Het onderscheid tussen: 
    o    A: NT2-vakcompetenties -> NT2-bekwaamheid
    o    B: Pedagogische en didactische vaardigheden -> Docentkwaliteiten
    o    C: Eigen specialisatie -> Eigen kwaliteit
•    Wat je in deel 1, 2 en 3 van het portfolio moet verzamelen
•    De procedure van het aanmelden nadat je klaar bent met het maken van je portfolio
•    De vorm van het assessment: portfolio en gesprek

Als deelnemer aan de webinar kun je na afloop een bewijs van deelname opvragen.

Een webinar is een ‘live uitzending’ van een uur die je kunt volgen via internet. Je hebt geen speciale software nodig. Als je je hebt ingeschreven, krijg je van tevoren via de mail een link toegestuurd. Wanneer je hierop klikt start de webinar vanzelf. Aan de hand van een PowerPointpresentatie vertelt de trainer van VU-NT2 over het betreffende onderwerp. De webinar is interactief: je kunt tijdens de uitzending op een aantal momenten vragen stellen via een chat en meedoen aan een poll.
Rachel Zuilhof is docent Nederlands als tweede taal aan hogeropgeleiden. Daarnaast is ze assessor voor het assessment Competent docent NT2. Ook coordineert ze de activiteiten binnen de afdeling Professional van VU-NT2. Deze afdeling heeft als doel om NT2-docenten verder te professionaliseren. Ze is trainer Interculturele communicatie en activerende didactiek.
Datum
We verzorgen op korte termijn geen open inschrijving-traject maar we kunnen dit traject wel incompany verzorgen
Link
Wordt uiterlijk 2 dagen van tevoren per mail toegestuurd
Prijs
€25,- (betalen via iDEAL)
Informatie
emptyAdviseur VU-NT2 op maat: Rachel Zuilhof, r.m.zuilhof@vu.nl, 020-5982765