CODE Plus

CODE Plus

Auteurs:  
Materiaal: Tekstboek, oefenboek, cursistencassettes, cd-rom (docentenhandleiding)
Uitgever: ThiemeMeulenhoff

   

CODE Plus is de herziene versie van CODE. Code Plus is een complete basisleergang NT2 die in vier delen voorbereidt op het Staatsexamen NT2 programma II. CODE is taakgericht. De leergang bestaat uit een takenboek met een daarbij behorende website, waarmee cursisten waar ook ter wereld hun oefeningen kunnen maken en hun resultaten kunnen bekijken. De lestijd wordt gebruikt voor leeractiviteiten waar de docent en de medecursisten bij nodig zijn, zoals het ontwikkelen van de spreekvaardigheid. Veel aandacht is er in CODE Plus voor uitwisseling van culturele ervaringen en voor informatie over de Nederlandse samenleving.

Voor docenten is er een speciale site waarop aanvullend materiaal te vinden is, zoals extra oefeningen, assessments, woordenlijsten en een grammaticaoverzicht. Daarnast kan hier ook de voortgang van de cursisten worden gevolgd. In vergelijking met CODE, de voorloper van CODE Plus, is er in CODE Plus meer rekening gehouden met heterogene groepen en zelfstandig te maken oefeningen zijn zoveel mogelijk geclusterd aangeboden. Er komen meer praktische spreekopdrachten aan bod en er is een aantal nieuwe grammatica- en cultuurkaders aan toegevoegd. Tot slot is er een nieuw onderdeel ‘Oefenen voor het Staatsexamen’.

Meer informatie vindt u op de www.codeplus.nl

  

CODE 1, 2 en 3

Auteurs: Titia Boers, Nicky Heijne, Marten Hidma, Hinke van Kampen, Vita Olijhoek, Carola van der Voort
Projectleider: Carola van der Voort (deel 1), Marijke Huizinga (folio deel 2 / 3) en Vita Olijhoek (multimedia deel 3)
Materiaal: Tekstboek met cd-rom, oefenschrift, docentenhandleiding met cd-rom, audio-cd's, video / dvd
Uitgever: ThiemeMeulenhoff

CODE is te beschouwen als de opvolger van Code Nederlands. CODE is een complete basisleergang NT2 die in drie delen voorbereidt op het Staatsexamen NT2 programma II. CODE is taakgericht. De leergang bestaat uit een takenboek met een daarbij horende cd-rom, waarmee cursisten (thuis) een groot deel van de stof zelfstandig kunnen doorwerken. De lestijd wordt gebruikt voor leeractiviteiten waar de docent en de medecursisten bij nodig zijn, zoals het ontwikkelen van de spreekvaardigheid. Veel aandacht is er in CODE voor uitwisseling van culturele ervaringen en voor informatie over de Nederlandse samenleving.

Alleen voor cursisten VU-NT2