Internationale studenten

Studeer je (tijdelijk) in Nederland en wil je graag Nederlands leren?

VU-NT2 biedt diverse taalcursussen aan voor internationale studenten. Bekijk ons cursusprogramma en zoek de cursus uit die bij je past! Als (uitwisselings)student van de VU krijg je circa 50% korting op het cursusbedrag.

Kijk wat cursisten van VU-NT2 zeggen over de taalcursussen.

Avondcursus: Nederlands voor Werk en Studie

Met de avondcursus “Nederlands voor Werk en Studie” leer je binnen 8 weken de basis van de Nederlandse taal (tot CEFR-niveau A1). Na de eerste cursus kun je verder gaan op een hoger niveau (CEFR A2 tot B2). Je kunt zelf kiezen hoeveel cursussen je wilt volgen en welk niveau je uiteindelijk wilt behalen. De cursus wordt twee keer per week gegeven, op maandag- en donderdagavond.

Als je moedertaal Duits, Deens, Zweeds, Noors of Afrikaans is kun je ook kiezen voor de snelle variant van de avondcursus.

Zaterdagcursus: Alledaags Nederlands

Ben je op zoek naar een praktische, semi-intensieve taalcursus waarbij je leert om in het dagelijks leven Nederlands te spreken?

Geef je dan op voor onze cursus “Alledaags Nederlands” op zaterdag. Binnen 4 maanden leer je de basis van de Nederlandse taal (CEFR niveau A2). “Alledaags Nederlands” is een e-learning cursus waarbij je maar één les per week hebt. Je oefent veel thuis en online. Daardoor kun je de cursus goed combineren met je studie en andere bezigheden.

De cursus is met name geschikt voor mensen die tijdelijk in Nederland studeren, of die Nederlands niet per se nodig hebben voor hun werk of studie. Je verwerft de vaardigheden om zelf boodschappen te doen, of een biertje of wijntje te bestellen in het café.  

Study Abroad in Amsterdam

De Vrije Universiteit biedt ook het programma “Study Abroad in Amsterdam” aan. Dit is speciaal bestemd voor internationale studenten. Je kunt kiezen voor het Semester in Amsterdam programma, bestaande uit verschillende cursussen (waaronder Nederlands), of de Amsterdam Summer School (2 weken). Voor meer informatie ga je naar Study Abroad in Amsterdam.