NT2 Academy incompany

Incompany_Academy

Voor bedrijven en organisaties met hoogopgeleide internationale medewerkers verzorgt VU-NT2 incompany cursussen en trainingen. U kunt bij ons terecht voor groeps- en individuele taalcursussen voor westerse en niet-westerse cursisten, volledig op maat gemaakt. Naast taal is er ook aandacht voor Nederlandse conventies en gebruiken.

Een taalcursus is een originele vorm van teambuilding, doordat we actieve werkvormen gebruiken als rendictees en rollenspellen. Ook wordt er veel geoefend met spreken. Zo leren uw medewerkers met zelfvertrouwen de Nederlandse taal gebruiken, waar ze lang plezier van zullen hebben. 

Wat kunt u van NT2 Academy Incompany verwachten?

  • Elk traject start met een intake van de cursisten, zodat we echt maatwerk kunnen leveren. Op basis van uw doelstellingen en budget stellen wij een passende cursus of training samen. 
  • De ervaren docenten verdiepen zich in de werkomgeving en de taal op de werkvloer. 
  • De cursus of training bevat een mix van online en offline, groepsles en zelfstudie (blended learning). 
  • De cursisten hebben de beschikking over een digitale leeromgeving en geven zelf sturing aan hun leerproces (persoonlijk leren). 
  • Cursisten worden goed begeleid in de les en op afstand en tussentijds wordt de voortgang gemeten. 
  • Indien gewenst wordt de cursus of training afgesloten met een eindtoets en een certificaat.

Incompany individuele cursus Nederlands voor professionals op topniveau

Naast de groepscursussen biedt VU-NT2 gepersonaliseerde en op maat gemaakte cursussen voor medische, academische, zakelijke en financiële professionals. Maatwerk betekent dat we de omstandigheden in uw specifieke werksituatie simuleren (of u begeleiden in uw werkomgeving) waar u in het Nederlands moet communiceren. De taaltrajecten zijn bedoeld voor individuele cursisten of kleine groepen (2-4 personen). Kijk voor meer informatie en mogelijkheden bij incompany individuele cursus Nederlands voor professionals op topniveau.

Contact en informatie

Heeft u interesse in een taaltraject voor een groep medewerkers of een individueel traject? Voor meer informatie of een gratis adviesgesprek kunt u contact opnemen met Ivet van der Eerden, manager van VU-NT2.

Zo gaat dat in de praktijk

Een van onze opdrachtgevers is het Amerikaanse bedrijf Blue Horseshoe Solutions, gevestigd op de Amsterdamse Zuidas. Benieuwd naar hun ervaringen? Bekijk hier de video Nederlandse les bij Blue Horseshoe Solutions.

Incompany groepscursussen

Onderstaand een aantal voorbeelden van incompany groepscursussen Nederlands die VU-NT2 voor opdrachtgevers heeft verzorgd. Heeft u een vergelijkbare of misschien juist heel andere taalvraag? We maken het traject graag op maat!

Koetjes en Kalfjes - Social Dutch

Bij de cursus Social Dutch leren deelnemers in het Nederlands een praatje maken over luchtige, dagelijkse onderwerpen, de zogenaamde ‘koetjes en kalfjes’. Dat bevordert het contact tussen de internationale en Nederlandse collega’s en het geleerde is goed bruikbaar in het dagelijks leven in Nederland. Helemaal goed voor de sociale integratie is het als Nederlandse collega’s ook meedoen. De cursus behandelt op een speelse, informele manier gebruiken, normen en waarden in Nederland, aan de hand van thema’s als jezelf introduceren, de weg vragen en praten over eten en drinken, het weer, de buurt, sport, het sociale leven, het weekend, de vakantie en een praatje maken ‘bij de koffieautomaat’.

De cursusbijeenkomsten dragen bij aan teambuilding, doordat de deelnemers elkaar beter leren kennen tijdens oefeningen en actieve werkvormen als rollenspellen. Er wordt aangesloten bij de taalvaardigheden waarover de deelnemers al beschikken en er is altijd ruimte voor persoonlijke leerwensen.

Aantal bijeenkomsten
Kenmerken
Investering
12 bijeenkomsten à 1 uur
Informeel
Teambuilding
Contact Nederlandstalige en anderstalige collega’s
Fun
Max. 18 deelnemers

Prijs in overleg, ieder traject is maatwerk


Elles Bandringa, Assistant Operational management, afdeling Organisatiewetenschappen VU en opdrachtgever cursus ‘Koetjes en Kalfjes’:
“Dit jaar hebben we een groot aantal nieuwe internationale collega’s en ‘Integratie’ staat bij ons hoog op de agenda. We waren vooral op zoek naar laagdrempelige, informele Nederlandse lessen die toegespitst zijn op de informele gesprekken: 'Koetjes en Kalfjes’, oftewel Social Dutch. De groep internationale collega’s volgde de cursus elke dinsdagmiddag van 16.30-17.15 bij ons aan de lunchtafel. Onderwerpen als ‘jezelf voorstellen’, ‘naar de markt’, in het restaurant en praten over het weer passeerden  de revue. Toen we als gevolg van de coronacrisis vanaf maart 2020 vanuit huis moesten werken, zijn de laatste lessen via Zoom for Education gevolgd. De deelnemers zijn ontzettend enthousiast. Niet alleen om de Nederlandse taal machtig te worden maar ook had de groep een saamhorig ‘iedereen zit in hetzelfde schuitje’gevoel, daardoor was men ook heel open en vrij tijdens het oefenen.”

Reacties van deelnemers:
“Through this course, I learned vocabulary that I can use in everyday life in the Netherlands. In different ways, for instance, doing groceries, asking for direction, time and most importantly being able to decipher email correspondences in Dutch.”
“I would definitely recommend the course to other colleagues and acquaintances. The course is pleasantly dispensed in an interactive way that helps with pronunciation and enrich the vocabulary.”
“I have attended a few of the lessons and my experience is very positive. Although I have some knowledge of Dutch language, I still found the lessons super helpful. Especially because there is a lot of accent on how people actually talk in daily life situations, and how to pronounce different sounds. And of course the social aspect of meeting colleagues is ‘extra-gezellig’!“


Benieuwd naar de ervaringen? Bekijk hieronder de video ‘Koetjes en Kalfjes’.