Inburgeren / DUO

Wie kan bij VU-NT2 starten met een DUO-lening?

Helaas kunnen we niet alle inburgeraars helpen bij VU-NT2. Maar hopelijk jou wel!

  1. Ben je hoogopgeleid?
  2. Wil je een intensieve dagcursus doen?
  3. Wil je Staatsexamen NT2 programma II afleggen binnen drie maanden na het einde van de cursus Dag Intensief niveau 5?

Als jouw antwoord op alle drie de vragen ‘ja’ is, meld je dan nu aan voor de cursus Nederlands voor Staatsexamen II.

Hoe kun je je aanmelden?

Voordat je kunt starten moeten we alles goed regelen. Lees daarom de volgende procedure goed door.

1. Lening aanvragen bij DUO
Vraag een lening aan bij DUO. Als DUO jou een lening geeft, krijg je een brief met het maximale bedrag dat je kunt lenen. Je kunt ook op Mijn Inburgering zien of je lening is toegekend.
2. Het aanmeldformulier invullen
Het aanmeldformulier vind je hier. Bij dit aanmeldformulier moet je een screenshot uploaden van je persoonlijke pagina op Mijn Inburgering, waarop te zien is hoeveel geld je (nog) kunt lenen. Ook moeten je naam, BSN en de datum zichtbaar zijn.
3. Naar het spreekuur komen 
Kom zo snel mogelijk na je aanmelding naar het spreekuur van VU-NT2 (maandag en donderdag van 15.00 tot 17.00 uur). Voor het spreekuur moet je een afspraak maken, je kunt ons bellen van maandag t/m vrijdag tussen 13.00 en 17.00 uur. Als je een afspraak hebt, kun je je melden bij de balie van VU-NT2 op de begane grond in het hoofdgebouw van de VU. Tijdens het spreekuur heb je een intakegesprek met een docent. De docent bepaalt of VU-NT2 jou kan toelaten tot een van de cursussen. Soms moet je ook nog een intaketoets doen voordat we kunnen beslissen of we je kunnen toelaten. Het bezoeken van een spreekuur is verplicht om je aanmelding af te ronden.
4. Contract ondertekenen
VU-NT2 bereidt jou voor op Staatsexamen NT2 programma II (SE NT2 II). Bij de start van het cursustraject bij VU-NT2 vragen we je om een contract te tekenen. In het contract staan de afspraken over het te volgen cursustraject.

N.B. Moet je na een cursus stoppen omdat je een baan krijgt? Of omdat je niet geslaagd bent voor de eindtoetsen van een cursus? Of omdat er een andere goede reden is? Dan verbreken we het contract. Dit is altijd in overleg met de Coördinator Inburgering.
5. Factuur online goedkeuren
Word je toegelaten tot een cursus van VU-NT2? Dan vragen we je de factuur voor DUO online goed te keuren op 'mijn inburgering'. Heb je een lening, maar betaalt DUO de factuur niet aan VU-NT2 (om welke reden dan ook)? Dan moet je alle kosten alsnog zelf betalen, eventueel in termijnen. 

Bel om een afspraak te maken: 020-5986398, maandag t/m vrijdag tussen 13.00-17.00 uur.

Aan wie kun je vragen stellen?

Heb je vragen over onze cursussen? Stuur dan een mail naar vu-nt2@vu.nl of bel ons om een afspraak te maken voor het spreekuur: 020-5986398.
 

Lees hier onze algemene voorwaarden voor cursisten met een DUO-lening.

Keurmerk Blik op werk

VU-NT2 beschikt over het Keurmerk Blik op Werk. Als DUO jou een lening geeft, dan kun je bij VU-NT2 een taalcursus volgen.