Nederlands voor Expats

Werkt u (tijdelijk) in Nederland? En wilt u graag Nederlands leren?

VU-NT2 biedt diverse cursussen voor expats die aansluiten op uw persoonlijke ambities: voor ’s avonds of op zaterdag, en op de VU universiteit in Amsterdam of in-company. Bekijk ons cursusprogramma en bekijk welke cursus voor u het meest geschikt is!

Avondcursus: Nederlands voor Werk en Studie

Met de avondcursus “Nederlands voor Werk en Studie” leert u binnen 8 weken de basis van de Nederlandse taal (tot CEFR-niveau A1). Daarna kunt u verder gaan op een hoger niveau (CEFR A2 tot B2). U kiest zelf welk niveau u uiteindelijk wilt behalen. De lessen zijn op maandag- en donderdagavond.

Als uw moedertaal Duits, Deens, Zweeds, Noors of Afrikaans is kunt u ook kiezen voor de snelle variant van de avondcursus, waarmee u binnen 7 maanden niveau B2 kan behalen!

Zaterdagcursus: Alledaags Nederlands

Bent u op zoek naar een praktische, semi-intensieve taalcursus? Heeft u de Nederlandse taal niet nodig voor uw werk, maar wilt u wel graag (mee)praten met collega’s en vrienden en aan de kassa in het Nederlands afrekenen? Schrijf u dan in voor onze zaterdagcursus “Alledaags Nederlands”. Binnen 4 maanden leert u de basis van de Nederlandse taal (CEFR niveau A2). 

Taalgebruik in het dagelijks leven, thuis en op het werk, staat centraal. "Alledaags Nederlands" is een e-learning cursus met slechts 8 lessen (op zaterdagochtend) waarbij u veel thuis en online oefent. Daardoor is de cursus goed te combineren met uw werk of gezin.

Intensieve dagcursus

Wilt u op een hoog niveau Nederlands leren, of bent u van plan het NT2 Staatsexamen II te behalen, dan is de intensieve dagcursus “Nederlands voor Staatsexamen II” geschikt voor u. Een cursus met een hoog tempo en drie á vier dagdelen les per week.

In vier periodes brengt deze cursus u van CEFR niveau A1 naar B2. U kunt instromen op elk niveau. Heeft u al kennis van de Nederlandse taal, dan doet u eerst een intaketoets.

Incompany trainingen

Voor bedrijven en organisaties verzorgt VU-NT2 op maat gemaakte trainingen en cursussen organiseren. Kijk voor meer informatie bij incompany.

Partner In Amsterdam

VU-NT2 is partner van IN Amsterdam.

Inamsterdamlogoklein