Nederlands voor Expats

Werk je (tijdelijk) in Nederland? En wil je graag Nederlands leren? Welkom bij VU-NT2!

VU-NT2 biedt diverse cursussen voor expats die aansluiten op jouw persoonlijke ambities: voor ’s avonds of op zaterdag, en op de VU universiteit in Amsterdam of in-company. Bekijk ons complete cursusprogramma en bekijk welke cursus het meest geschikt is voor jou!

VU-NT2 biedt gepersonaliseerde en op maat gemaakte cursussen Nederlandse taal en cultuur voor medische, academische, zakelijke en financiële professionals. De cursus is bedoeld voor individuele cursisten of kleine groepen (2-4 personen). Maatwerk betekent dat we de omstandigheden in uw specifieke werksituatie simuleren (of u begeleiden in uw werkomgeving) waar u in het Nederlands moet communiceren.

We bieden een verscheidenheid aan in-company programma's die geschikt zijn voor alle niveaus, van beginner tot en met hoger niveau. U kunt kiezen uit sessies van een halve of een hele dag, of een volledige onderdompeling, waarbij u 6 uur per dag traint, van maandag tot vrijdag.

VU-NT2 doet voor deze op maat gemaakte in-company trainingen een beroep op een gerenommeerd instituut. De docenten hebben een unieke, persoonlijke benadering van de Nederlandse taal en cultuur, waardoor u geholpen wordt in een Nederlandse werkomgeving te functioneren. Voor meer informatie of een gratis adviesgesprek kunt u contact opnemen met Ivet van der Eerden, manager van VU-NT2.

Voor bedrijven en organisaties met anderstalige medewerkers verzorgt VU-NT2 trainingen op maat en incompany cursussen. Al onze cursussen Nederlands kunnen ook incompany worden gegeven. Wil je een groep werknemers een cursus aanbieden op hun eigen werkplek, dan komen wij naar het bedrijf toe: de cursus wordt op maat gemaakt en de lessen vinden plaats in het bedrijf of organisatie.

Als je meer wilt weten over de mogelijkheden of een offerte wilt aanvragen, neem dan contact op met Ivet van der Eerden.
Met de avondcursus Nederlands voor Werk en Studie leer je binnen 8 weken de basis van de Nederlandse taal (tot CEFR-niveau A1). Na de eerste cursus kun je verder gaan op een hoger niveau (CEFR A2 tot B2). Je kunt zelf kiezen hoeveel cursussen je wilt volgen en welk niveau je uiteindelijk wilt behalen. De cursus wordt twee keer per week gegeven, op maandag- en donderdagavond.

Als je moedertaal Duits, Deens, Zweeds, Noors of Afrikaans is kun je ook kiezen voor Nederlands voor Werk en Studie SPRINT. Bij deze cursus doe je de eerste twee niveaus in één cursusperiode.

Als je in Nederland woont en werkt is kennis van de Nederlandse taal onmisbaar in je werk, studie en/of privéleven. Een goede taalbeheersing geeft zelfvertrouwen, draagt bij aan een soepele samenwerking en maakt dat je je zorgvuldig kunt uitdrukken in gesprekken en discussies.

De cursus Professioneel Nederlands is bedoeld voor mensen die de Nederlandse taal al vrij goed beheersen, maar bepaalde (academische) vaardigheden naar een hoger niveau willen brengen. Bijvoorbeeld het schrijven van formele brieven, essays, betogen of werkstukken of het houden van een presentatie.

Ben je op zoek naar een praktische, semi-intensieve taalcursus waarbij je leert om in het dagelijks leven Nederlands te spreken?

Geef je dan op voor onze cursus Alledaags Nederlands op zaterdag. Binnen 4 maanden leer je de basis van de Nederlandse taal (CEFR niveau A2). Alledaags Nederlands is een e-learning cursus waarbij je maar één les per week hebt. Je oefent veel thuis en online. Daardoor kun je de cursus goed combineren met je studie en andere bezigheden.

De cursus is met name geschikt voor mensen die tijdelijk in Nederland studeren, of die Nederlands niet per se nodig hebben voor hun werk of studie. Je verwerft de vaardigheden om zelf boodschappen te doen, of een biertje of wijntje te bestellen in het café.

Wil je de Nederlandse taal snel en op een hoog niveau leren? Dan is de cursus Nederlands voor Staatsexamen II iets voor jou. Deze cursus biedt je een stevige basis voor het gebruik van de Nederlands taal. In vier periodes van negen weken leer je spreken, schrijven, lezen en luisteren, van 0 tot ERK-niveau B2.

Je kunt op elk niveau instappen, eventueel na een intaketoets. Aan het eind van elke cursusperiode maak je een eindtoets. Ben je hiervoor geslaagd dan kun je verder met het volgende niveau. Je bepaalt dus zelf hoeveel cursusperiodes je volgt en op welk taalniveau je wilt eindigen.