Professioneel Nederlands

Deze cursus is bedoeld voor mensen die de Nederlandse taal al vrij goed beheersen, maar bepaalde (academische) vaardigheden naar een hoger niveau willen brengen. In je werk of studie worden vaardigheden van je verwacht, die je nog niet geheel beheerst, bijvoorbeeld het schrijven van formele brieven, essays, betogen of werkstukken of het houden van een presentatie.

DataPeriode 1 en 2: 13 sept 2017 t/m 31 jan 2018
Periode 3 en 4: 28 feb 2018 t/m 4 juli 2018
Lesvrije periodes
24 december 2016 t/m 6 januari 2017  (kerstvakantie)
29 april, 26 april, 3 mei 2017
Duur
16 weken, 1 les per week
TijdstipWoensdag 18:00 - 20:30 uur
Zelfstudie
Maximaal 5 uur per week
ECTS punten
3
Intaketest (gratis) ja (zie toelatingseisen)
Cursusprijzen

Standaard: € 645
VU medewerkers: € 485
VU (aspirant) studenten: € 325
InschrijvenInschrijfformulier
Je wordt ingedeeld in een groep cursisten van je eigen niveau (minimaal B2). Voorafgaand aan iedere lesavond bestudeer je een deel van het lesmateriaal en bereid je een aantal opdrachten voor. Tijdens de lessen krijg je instructies en uitleg van de docent en bespreek je samen de gemaakte opdrachten. Daarnaast werk je zelf aan je speek-, lees- en schrijfvaardigheid. De docent biedt je tijdens de cursus veel persoonlijke begeleiding.
In de cursus leer je om op een professioneel en academisch niveau (B2+/C1) te lezen, schrijven, spreken en presenteren. Ook werk je aan het vergroten van je (algemeen academische) woordenschat in het Nederlands. De cursus wordt afgesloten met een eindtoets. Bij een voldoende resultaat ontvang je een certificaat.

Iedereen die zich aanmeldt voor de cursus Professioneel Nederlands moet een intaketoets doen. Het is niet mogelijk om deze cursus te volgen zonder intaketoets, ook niet als je Staatsexamen II hebt behaald. Tijdens de intaketoets krijg je ook meer informatie over de cursus en spreek je met de docent.

De eerstvolgende intaketoets voor Professioneel Nederlands vindt plaats op:

  •  22 januari 2018

Meld je direct aan via het online inschrijfformulier. Je krijgt dan een uitnodiging voor een intake-gesprek en doet een schrijftoets om te kijken of het cursusniveau geschikt voor je is.

De eerstvolgende intaketoets is op 22 januari 2018

Als je nog twijfelt over de cursus of het vereiste niveau, bel ons dan of kom naar het VU-NT2 spreekuur: maandag en donderdag van 15.00 tot 16.30 uur. Meld je a.u.b. bij de balie van VU-NT2, begane grond van het VU-hoofdgebouw (bij het Service Centre). Een afspraak maken is niet nodig.

De cursus wordt bij voldoende belangstelling (minimaal 12 cursisten) georganiseerd.

Lees hier de algemene voorwaarden voor onze cursussen.

Let op!
Inschrijving is mogelijk tot uiterlijk 2 weken voor start van de cursus of als de cursus vol is.