Alledaags Nederlands op zaterdag

Zaterdagcursus Nederlands tot A2, extensief

De lessen van VU-NT2 zijn vanaf 16 december 2020 weer geheel online, via Zoom for Education. Dit is het gevolg van de coronamaatregelen (lockdown) van de overheid.

Werk, woon of studeer je - tijdelijk - in Nederland? Heb je de Nederlandse taal niet per se nodig voor je werk of studie, maar wil je wel kunnen (mee)praten met buren, vrienden, collega's of medestudenten?

De cursussen Alledaags Nederlands 1.1 en 1.2 zijn gemakkelijk te combineren met werk, studie of gezin. Je hebt één keer per week les op zaterdagochtend en studeert daarnaast veel online. Tijdens de groepslessen oefen je met name je uitspraak en kun je vragen stellen aan de docent. Het tempo is gelijk aan de avondcursussen, maar je hebt minder uren les.


Cursusniveaus (ERK)Niveau 1.1: Beginners (0 -> A1)
Niveau 1.2: Beginners (A1 -> A2)
CursusdataPeriode 1: 12 september - 31 oktober 2020
Periode 2: 21 november 2020 – 30 januari 2021
Periode 3: 20 februari – 17 april 2021
Periode 4: 8 mei – 3 juli 2021
Cursusduur8 weken per niveau
TijdstipZaterdag 9.30 - 12.30 uur 
ZelfstudieCirca 7 uur per week 
Prijs per niveauStandaard €420
VU medewerkers en PhDs / Studenten van andere Nederlandse universiteiten €315
VU studenten  €210
ECTS punten
(alleen voor studenten)
2 per niveau
InschrijvenInschrijfformulier
Inschrijven is mogelijk tot twee weken voor aanvang van de cursus.

 

Je wordt ingedeeld in een groep cursisten van je eigen niveau (absolute beginners of beginners). In de lessen op de VU werk je aan je uitspraak in ons digitale 'languagelab'. Je krijgt instructies en uitleg in het Nederlands en je oefent spreek- en luistervaardigheid. Daarnaast werk je zelf aan je luister-, lees- en schrijfvaardigheid, voornamelijk online. De docent biedt je tijdens de cursus veel persoonlijke begeleiding.

In Alledaags Nederlands 1.1 leer je de Nederlandse taal spreken en begrijpen op een basisniveau (ERK-niveau A1). Je kunt dagelijkse uitdrukkingen en basiszinnen gebruiken, bijvoorbeeld om jezelf voor te stellen, boodschappen te doen en eenvoudige gesprekken te voeren. Na niveau 1.1 kun je doorgaan in niveau 1.2.

In Alledaags Nederlands 1.2 leer je de Nederlandse taal op ERK-niveau A2. Je kunt dan regelmatig voorkomende zinnen en uitdrukkingen begrijpen en gebruiken, bijvoorbeeld om iets over jezelf of je familie te vertellen, te shoppen, openbaar vervoer te gebruiken en met collega's of medestudenten te praten.

Na Alledaags Nederlands 2 kun je doorgaan in de Avondcursus niveau 2.1, of in de intensieve dagcursus niveau 2.

Tijdens de cursus leer je niet alleen de Nederlandse taal kennen, maar ook de cultuur, maatschappij en politiek. Daarnaast maak je kennis met Nederlandse tradities, zoals Sinterklaas!
Iedereen die een middelbare schoolopleiding (vergelijkbaar met het Nederlandse havo/vwo) heeft afgerond, is welkom. Als je nog geen Nederlands spreekt, is enige kennis van de Engelse taal is noodzakelijk. Een intake (mondeling en/of schriftelijk) kan deel uitmaken van de toelatingsprocedure.

Meld je direct aan via Inschrijven. Als je geen absolute beginner bent, kun je een intaketoets doen om je niveau te bepalen. Dit kan op een van onze centrale intakes. De data van de intakes zijn te vinden onder cursusprogramma.

Lees hier de algemene voorwaarden van onze cursussen.