Alledaags Nederlands op zaterdag

BOWlogoWerk, woon of studeer je - tijdelijk - in Nederland? Heb je de Nederlandse taal niet per se nodig voor je werk of studie, maar wil je wel kunnen (mee)praten met buren, vrienden, collega's of medestudenten?

De cursussen Alledaags Nederlands 1.1 en 1.2 zijn gemakkelijk te combineren met werk, studie of gezin. Je hebt één keer per week les op zaterdagochtend en studeert daarnaast veel online. Tijdens de groepslessen oefen je met name je uitspraak en kun je vragen stellen aan de docent. Het tempo is gelijk aan de avondcursussen, maar je hebt minder uren les.


Cursusniveaus (ERK)Niveau 1.1: Beginners (0 -> A1)
Niveau 1.2: Beginners (A1 -> A2)
CursusdataPeriode 1: 14 september 2019 t/m 2 november 2019
Periode 2: 23 november 2019 t/m 1 februari 2020
Periode 3: 22 februari 2020 t/m 18 april 2020
Periode 4: 9 mei 2020 t/m 4 juli 2020
GroepsgrootteMinimum: 15, maximum: 20  
Cursusduur8 weken per niveau
TijdstipZaterdag 9.30 - 12.30 uur 
ZelfstudieCirca 7 uur per week 
Prijs per niveau Standaard € 415
VU medewerkers € 310
VU studenten € 115     Studenten van andere universiteiten: € 205
ECTS punten
(alleen voor studenten)
2 per niveau
InschrijvenInschrijfformulier
Inschrijven is mogelijk tot twee weken voor aanvang van de cursus.

 

Je wordt ingedeeld in een groep cursisten van je eigen niveau (absolute beginners of beginners). In de lessen op de VU werk je aan je uitspraak in ons digitale 'languagelab'. Je krijgt instructies en uitleg in het Nederlands en je oefent spreek- en luistervaardigheid. Daarnaast werk je zelf aan je luister-, lees- en schrijfvaardigheid, voornamelijk online. De docent biedt je tijdens de cursus veel persoonlijke begeleiding.

In Alledaags Nederlands 1.1 leer je de Nederlandse taal spreken en begrijpen op een basisniveau (ERK-niveau A1). Je kunt dagelijkse uitdrukkingen en basiszinnen gebruiken, bijvoorbeeld om jezelf voor te stellen, boodschappen te doen en eenvoudige gesprekken te voeren. Na niveau 1.1 kun je doorgaan in niveau 1.2.

In Alledaags Nederlands 1.2 leer je de Nederlandse taal op ERK-niveau A2. Je kunt dan regelmatig voorkomende zinnen en uitdrukkingen begrijpen en gebruiken, bijvoorbeeld om iets over jezelf of je familie te vertellen, te shoppen, openbaar vervoer te gebruiken en met collega's of medestudenten te praten.

Na Alledaags Nederlands 2 kun je doorgaan in de Avondcursus niveau 2.1, of in de intensieve dagcursus niveau 2.

Tijdens de cursus leer je niet alleen de Nederlandse taal kennen, maar ook de cultuur, maatschappij en politiek. Daarnaast maak je kennis met Nederlandse tradities, zoals Sinterklaas!
Iedereen die een middelbare schoolopleiding (vergelijkbaar met het Nederlandse havo/vwo) heeft afgerond, is welkom. Als je nog geen Nederlands spreekt, is enige kennis van de Engelse taal is noodzakelijk. Een intake (mondeling en/of schriftelijk) kan deel uitmaken van de toelatingsprocedure.

Meld je direct aan via Inschrijven. Als je geen absolute beginner bent, kun je een intaketoets doen om je niveau te bepalen. Dit kan op een van onze centrale intakes. De data van de intakes zijn te vinden onder cursusprogramma.

Lees hier de algemene voorwaarden van onze cursussen.