Nederlands voor werk en studie (sprint)

De lessen van VU-NT2 zijn vanaf 16 december 2020 weer geheel online, via Zoom for Education. Dit is het gevolg van de coronamaatregelen (lockdown) van de overheid.

Wil je dit naast je werk of studie snel en op hoog niveau leren? En is je moedertaal Duits, Deens, Noors, Zweeds of Afrikaans? Dan is de cursus ‘Nederlands voor werk en studie SPRINT’ iets voor jou. Het tempo ligt bij deze cursus hoog en je oefent zelf veel en vaak. 

Aan het eind van de cursusperiode maak je een eindtoets. Ben je hiervoor geslaagd dan kun je verder met het volgende niveau van de Sprint-cursus, of met de reguliere cursus Nederlands voor werk en studie niveau 2.1.

Reacties deelnemers
''Everything was explained clearly and concisely. It was completely up to my effort how much I learned.''
''Speaking exercises were very useful, and I also found the exercises where we practised with the grammar very helpful.''
''Speaking practice is so useful to improve our Language kill, and de docent gave us a lot of chance to do it.''
''Speaking in pairs in breakout rooms was also a good exercise when the task was well focused and did not last too long.''


Cursusniveaus (ERK)Niveau 1: Beginner (0 -> A2)
Cursusdata niveau 1Periode 1: 7 september - 29 oktober 2020
Periode 2: 23 november 2020 – 28 januari 2021
Periode 3: 22 februari – 19 april 2021 - AANMELDING GESLOTEN
Periode 4: 10 mei – 8 juli 2021
Cursusduur8 weken per niveau
TijdstipMaandag- en donderdagavond (18.00 tot 20.30 uur)
ZelfstudieMinimaal 5 uur per week
Prijs per niveauStandaard €695
VU medewerkers en PhDs / Studenten van andere Nederlandse universiteiten €525
VU studenten €350
ECTS punten
(alleen voor studenten)
3 per niveau
InschrijvenInschrijfformulier
Inschrijven is mogelijk tot twee weken voor aanvang van de cursus.
Samen met een groep cursisten van je eigen niveau werk je aan lees-, luister- spreek- en schrijfvaardigheid, aan woordenschat en grammatica. De lessen vinden plaats op de Vrije Universiteit, waar we gebruik maken van een multimedialokaal en een professioneel digitaal talenlab. In de lessen doe je veel praktische oefeningen met je medecursisten. Daarnaast zul je 5 tot 10 uur per week besteden aan zelfstudie. De docent biedt je tijdens de cursus veel persoonlijke begeleiding.
Aan het eind van de cursusperiode maak je een eindtoets. Ben je hiervoor geslaagd dan kun je verder met het niveau 2 van de Sprint-cursus, of met de reguliere cursus Nederlands voor werk en studie niveau 2.1.
Tijdens de cursus leer je niet alleen de Nederlandse taal kennen, maar ook de cultuur, maatschappij en politiek. Daarnaast maak je kennis met Nederlandse tradities, zoals Sinterklaas!
Iedereen die een middelbare schoolopleiding (vergelijkbaar met het Nederlandse havo/vwo) heeft afgerond, is welkom. Als je nog geen Nederlands spreekt, is enige kennis van de Engelse taal noodzakelijk. Een intake (mondeling en/of schriftelijk) kan deel uitmaken van de toelatingsprocedure.

De inschrijfprocedure voor deze cursus heeft meerdere stappen:

  1. Vul het aanmeldformulier in
  2. Doe (eventueel) een intaketoets tijdens een van de centrale intakes. De data van de intakes zijn te vinden onder cursusprogramma.

 

Hierna is je aanmelding afgerond. Lees hier de algemene voorwaarden van onze cursussen.