Koetjes en Kalfjes - Social Dutch

Bij de cursus Social Dutch leren deelnemers in het Nederlands een praatje maken over luchtige, dagelijkse onderwerpen, de zogenaamde ‘koetjes en kalfjes’.

16-09-2020 | 12:18

Dat bevordert het contact tussen de internationale en Nederlandse collega’s en is goed bruikbaar in het dagelijks leven in Nederland. De cursus behandelt op een speelse, informele manier gebruiken, normen en waarden in Nederland, aan de hand van thema’s als jezelf introduceren, de weg vragen en praten over eten en drinken, het weer, de buurt, sport, het sociale leven, het weekend, de vakantie en een praatje maken ‘bij de koffieautomaat’.

De cursusbijeenkomsten dragen bij aan teambuilding, doordat de deelnemers elkaar beter leren kennen tijdens oefeningen en actieve werkvormen als rollenspellen.

Reacties van deelnemers:
“Through this course, I learned vocabulary that I can use in everyday life in the Netherlands. In different ways, for instance, doing groceries, asking for direction, time and most importantly being able to decipher email correspondences in Dutch.”
“I would definitely recommend the course to other colleagues and acquaintances. The course is pleasantly dispensed in an interactive way that helps with pronunciation and enrich the vocabulary.”


Contact en meer informatie
Heeft u interesse in een taaltraject voor een groep medewerkers of een individueel traject? Voor meer informatie of een gratis adviesgesprek kunt u contact opnemen met Coördinator Professional: Rachel Zuilhof, r.m.zuilhof@vu.nl, 020-5982765.

Benieuwd naar de ervaringen? Bekijk hieronder de video ‘Koetjes en Kalfjes’.