Inschrijven NT2 Academy

Aanmelden en inschrijven

Heb je interesse in Nederlands leren bij VU-NT2? Van harte welkom! Volg onderstaande stappen naar deelname:                                 

empty

empty

Stap 1: Heb je de juiste vooropleiding?

Iedereen met een afgeronde middelbare schoolopleiding (vergelijkbaar met het Nederlandse havo/vwo) is welkom. Het is belangrijk dat je eerder een andere taal hebt geleerd dan je moedertaal, het liefst Engels. Als je nog geen Nederlands spreekt, is kennis van de Engelse taal (A2-niveau) noodzakelijk. Ook is het belangrijk dat je voldoende computervaardig bent. Veel huiswerk is online. Ook moet je thuis schrijfopdrachten op de computer doen.

Stap 2: Vul online een aanvraagformulier in

Kies het formulier van de cursus die je wilt volgen:


Vul het formulier in. Als je je aanmeldt voor de dagcursus, moet je daarna naar het spreekuur komen om je aanmelding te voltooien. (Zie stap 3 en stap 4.)
Wanneer: elke maandag en donderdag. Je kunt je melden van 15.00 tot 16.00 uur.
Waar: hoofdgebouw van de Vrije Universiteit Amsterdam, balie VU-NT2, begane grond VU-hoofdgebouw (bij het Service Centre). Zie routebeschrijving.

LET OP: bel om een afspraak te maken: 020-5986398 (maandag - vrijdag 13-17 uur).

Stap 3: Maak je aanmelding compleet

Dagcursus
Voor deelname aan de dagcursus is een persoonlijk gesprek op het VU-NT2 spreekuur noodzakelijk! We bespreken met jou welke cursus geschikt is en of je een intaketoets moet doen (zie onder). Tijdens het spreekuur beoordeelt de docent je spreekniveau. Spreek je al een beetje Nederlands? Dan heb je na het gesprek een schriftelijke toets, de toets duurt een uur. Houd er rekening mee dat je tot 17.30 uur bezig kunt zijn met de toets.

Meenemen naar het spreekuur:
• Identiteitsbewijs
• Diploma’s en certificaten van taalcursussen.
• Diplomawaardering  (van Nuffic).
• Mensen met een DUO-lening: de brief waarin DUO bevestigt dat je een lening krijgt en de brief waarin staat wanneer je inburgeringsplicht is begonnen.
• Vluchtelingen: Heb je het NOA Assessment gedaan? Neem het resultaat mee.

Certificaten van een andere taalschool zijn niet voldoende om je in een hoog niveau te plaatsen. VU-NT2 bepaalt je niveau met een intaketoets (zie stap 4).

Avondcursus
Voor deelname aan de avondcursus is insturen van het aanvraagformulier voor inschrijving avondcursussen voldoende. Je spreekniveau wordt na de intaketoets bepaald.

Stap 4: Je doet een intaketoets

Spreek je al een beetje Nederlands? Dan doe je na aanmelding een intaketoets. De schriftelijke en mondelinge intaketoets is bedoeld om je niveau te testen. Je hoeft je niet voor te bereiden. Heb je al eerder een cursus gedaan? Dan is het wel goed om de spelling- en grammaticaregels te herhalen. Aan de hand van alle resultaten bepalen wij of VU-NT2 een passend aanbod heeft en welk cursusniveau dan het meest geschikt voor je is.   

Intaketoets Nederlands voor Staatsexamen II & Professioneel Nederlands
Na aanmelding kom je naar het spreekuur. Je meldt je bij de balie van VU-NT2. Je hebt eerst een gesprek met een docent, daarna doe je twee toetsen. Je bent ongeveer 1,5 uur bezig.

Intaketoets Nederlands voor Werk en Studie & Alledaags Nederlands

  • 14 januari 2019
  • 21 januari 2019

Stap 5: Je ontvangt een uitnodiging en betaalt het cursusgeld

Na inschrijving ontvang je een uitnodigingsbrief. Daarin staat op welk niveau je bent ingedeeld, wanneer je start, hoe je kunt betalen en welke boeken je moet aanschaffen. Bij de uitnodigingsbrief ontvang je ook onze algemene voorwaarden voor deelname. Lees die goed!

Let op: Pas wanneer wij het cursusgeld of een bewijs van een lening van DUO hebben ontvangen, kunnen wij je definitief plaatsen.

Voor de intensieve dagcursus geldt dat je zo snel mogelijk je inschrijving moet voltooien. Voor cursisten die nog niet op het spreekuur zijn geweest, geen intaketoets hebben gedaan of geen betaling hebben gedaan, kan plaatsing in de cursus niet worden gegarandeerd. Als de dagcursus vol is, sluiten wij de inschrijving. Als de inschrijving gesloten wordt, vermelden wij dit op de pagina van de intensieve dagcursus.

Elke cursusgroep kent een minimum en maximum aantal deelnemers. Als er te weinig cursisten zijn, gaat de cursus niet door. Als er te veel cursisten zijn, word je op een wachtlijst geplaatst. In beide gevallen ontvang je van ons bericht!

Stap 6: Je start de cursus!

Als je hebt betaald kun je van start! De dagcursus begint met een introductiedag. Iedereen moet komen. Tijdens de introductiedag ontvang je belangrijke informatie, je boeken en het huiswerk voor de volgende les.
Voor de avond- en zaterdagcursus is er geen introductiebijeenkomst. De deelnemers kopen zelf hun boeken.

VU-studenten

(Uitwisselings)studenten krijgen op vertoon van hun studentenpas of studentnummer korting op de cursusprijs. Bij voldoende presentie en behalen van de eindtoets ontvang je een certificaat met ECTS studiepunten, namelijk 12 ECTS (dagcursus) en 3,5 ECTS (avondcursus) per niveau. Je eigen opleiding bepaalt of de ECTS geldig zijn voor je Ba/Ma. VASVU-studenten krijgen ook korting op de cursusprijs.  

Algemene voorwaarden
Lees onze algemene voorwaarden

Lees onze algemene voorwaarden voor inburgeraars met een DUO lening