Inschrijven NT2 Academy

Aanmelden en inschrijven

Heb je interesse in Nederlands leren bij VU-NT2? Van harte welkom! Volg onderstaande stappen naar deelname:                                 

empty

empty

Stap 1: Heb je de juiste vooropleiding?

Iedereen die een middelbare schoolopleiding (vergelijkbaar met het Nederlandse havo/vwo) heeft afgerond is welkom. Als je nog geen Nederlands spreekt, is kennis van de Engelse taal noodzakelijk. Ook is het belangrijk dat je voldoende computervaardig bent.

Stap 2: Je meldt je online aan via een aanvraagformulier op de website

Kies het formulier van de cursus die je wilt volgen.

Als je je aanmeldt voor de dagcursus, moet je na het formulier naar het spreekuur komen om je aanmelding te voltooien.
Wanneer: elke maandag en donderdag van 15.00 tot 16.00 uur  
Waar: hoofdgebouw van de Vrije Universiteit Amsterdam, balie VU-NT2, begane grond VU-hoofdgebouw (bij het Service Centre). zie routebeschrijving.

Je hoeft geen afspraak te maken!

Stap 3: je maakt je aanmelding compleet

Voor deelname aan de dagcursus is een persoonlijk gesprek op het VU-NT2 spreekuur noodzakelijk! We bespreken met jou welke cursus geschikt is en of je een intaketoets moet doen (zie onder).
Als je een lening van DUO hebt, neem dan de brief mee waarin DUO bevestigt dat je een lening krijgt. Breng ook de brief mee waarin staat wanneer je inburgeringsplicht is begonnen.

Voor deelname aan de avondcursus is insturen van het aanvraagformulier voor inschrijving avondcursussen voldoende.  

Stap 4: Je doet een intaketoets

Spreek je al een beetje Nederlands? Dan doe je na aanmelding een intaketoets. De schriftelijke en mondelinge intaketoets is alleen bedoeld om je niveau te testen. Je hoeft je niet voor te bereiden. Aan de hand van de toetsresultaten bepalen wij welk cursusniveau het meest geschikt voor je is.   

Intaketoets Nederlands voor Staatsexamen II & Professioneel Nederlands
Na aanmelding kom je naar het spreekuur. Je meldt je bij de balie van VU-NT2. Je hebt eerst een gesprek met een docent, daarna doe je twee toetsen. Je bent ongeveer 1,5 uur bezig.

Intaketoets Nederlands voor Werk en Studie & Alledaags Nederlands
- 15 januari 2018 (middag)
- 3 april 2018 (middag)

Stap 5: Je ontvangt een uitnodiging en betaalt het cursusgeld

Na inschrijving ontvang je een uitnodigingsbrief met de algemene voorwaarden voor deelname. Daarin staat op welk niveau je bent ingedeeld, wanneer je start, hoe je kunt betalen en welke boeken je moet aanschaffen.

Let op: Pas wanneer wij het cursusgeld of een bewijs van een lening van DUO hebben ontvangen, kunnen wij je definitief plaatsen.

Voor de intensieve dagcursus geldt dat je zo snel mogelijk je inschrijving moet voltooien. Voor cursisten die nog niet op het spreekuur zijn geweest, geen intaketoets hebben gedaan of geen betaling hebben gedaan, kan plaatsing in de cursus niet worden gegarandeerd. Als de dagcursus voldoende aanmeldingen heeft, sluiten wij de inschrijving. Als de inschrijving gesloten wordt, vermelden wij dit op de pagina van de intensieve dagcursus

Elke cursusgroep kent een minimum en maximum aantal deelnemers. Als er te weinig cursisten zijn, gaat de cursus niet door. Als er te veel cursisten zijn, word je op een wachtlijst geplaatst. In beide gevallen ontvang je van ons tijdig bericht!

Stap 6: Je start de cursus!

Als je hebt betaald en de boeken hebt aangeschaft, kun je van start!  

VU-studenten
(Uitwisselings)studenten krijgen op vertoon van hun studentenpas of studentnummer korting op de cursusprijs. Ook ontvangen zij bij voldoende presentie en behalen van de eindtoets ECTS studiepunten, namelijk 12 ECTS (dagcursus) en 3,5 ECTS (avondcursus) per niveau. VASVU-studenten krijgen ook korting op de cursusprijs.   

Privacywetgeving en algemene voorwaarden
Persoonsgegevens worden door VU-NT2 strikt vertrouwelijk behandeld en alleen onder bepaalde voorwaarden aan derden verstrekt. Zie het privacyreglement.

Lees onze algemene voorwaarden

Lees onze algemene voorwaarden voor inburgeraars met een DUO lening