Alledaags Nederlands op zaterdag (e-learning)

Werk, woon of studeer je - tijdelijk - in Nederland? Heb je de Nederlandse taal niet per se nodig voor je werk of studie, maar wil je wel kunnen (mee)praten met buren, vrienden, collega's of medestudenten? 

De cursussen Alledaags Nederlands 1.1 en 1.2 zijn gemakkelijk te combineren met werk, studie of gezin. Je hebt één keer per week les op zaterdagochtend en studeert daarnaast veel online. Tijdens de groepslessen oefen je met name je uitspraak en kun je vragen stellen aan de docent. Het tempo is gelijk aan de avondcursussen, maar je hebt minder uren les.

Je wordt ingedeeld in een groep cursisten van je eigen niveau (absolute beginners of beginners). In de lessen op de VU werk je aan je uitspraak in ons digitale 'languagelab'. Je krijgt instructies en uitleg in het Nederlands en je oefent spreek- en luistervaardigheid. Daarnaast werk je zelf aan je luister-, lees- en schrijfvaardigheid, voornamelijk online. De docent biedt je tijdens de cursus veel persoonlijke begeleiding.

In Alledaags Nederlands 1.1 leer je de Nederlandse taal spreken en begrijpen op een basisniveau (ERK-niveau A1). Je kunt dagelijkse uitdrukkingen en basiszinnen gebruiken, bijvoorbeeld om jezelf voor te stellen, boodschappen te doen en eenvoudige gesprekken te voeren. Na niveau 1.1 kun je doorgaan in niveau 1.2.

In Alledaags Nederlands 1.2 leer je de Nederlandse taal op ERK-niveau A2. Je kunt dan regelmatig voorkomende zinnen en uitdrukkingen begrijpen en gebruiken, bijvoorbeeld om iets over jezelf of je familie te vertellen, te shoppen, openbaar vervoer te gebruiken en met collega's of medestudenten te praten.

Na Alledaags Nederlands 2 kun je doorgaan in de Avondcursus niveau 2.1, of in de intensieve dagcursus niveau 2.

Tijdens de cursus leer je niet alleen de Nederlandse taal kennen, maar ook de cultuur, maatschappij en politiek. Daarnaast maak je kennis met Nederlandse tradities, zoals Sinterklaas!
Iedereen die een middelbare schoolopleiding (vergelijkbaar met het Nederlandse havo/vwo) heeft afgerond, is welkom. Als je nog geen Nederlands spreekt, is enige kennis van de Engelse taal is noodzakelijk. Een intake (mondeling en/of schriftelijk) kan deel uitmaken van de toelatingsprocedure.

Meld je direct aan via Inschrijven, of kom naar het VU-NT2 spreekuur: maandag en donderdag van 15.00 tot 16.30 uur. Meld je a.u.b. bij de balie van VU-NT2, begane grond van het VU-hoofdgebouw (bij het Service Centre). Een afspraak maken is niet nodig.

Lees hier de algemene voorwaarden van onze cursussen.


Cursusniveaus (ERK)Niveau 1.1: Beginners (0 -> A1)
Niveau 1.2: Beginners (A1 -> A2)
CursusdataPeriode 4: 13 mei 2017 - 8 juli 2017 (aanmelding gesloten)
Periode 1: 16 september 2017 - 4 november 2017
Periode 2: 25 november 2017 - 3 februari 2018
Periode 3: 24 februari 2018 - 21 april 2018
Periode 4: 19 mei 2018 - 7 juli 2018
GroepsgrootteMinimum: 15, maximum: 20  
Cursusduur8 weken per niveau
TijdstipZaterdag 9.30 - 12.30 uur 
ZelfstudieCirca 7 uur per week 
Prijs per niveauStandaard € 395
VU medewerkers € 295
VU (aankomend) studenten € 195
ECTS punten
(alleen voor studenten)
3 per niveau
InschrijvenInschrijfformulier
Inschrijven is mogelijk tot twee weken voor aanvang van de cursus.