Professioneel Nederlands

Als je in Nederland woont en werkt is kennis van de Nederlandse taal onmisbaar in je werk, studie en/of privéleven. Een goede taalbeheersing geeft zelfvertrouwen, draagt bij aan een soepele samenwerking en maakt dat je je zorgvuldig kunt uitdrukken in gesprekken en discussies. De cursus Professioneel Nederlands is bedoeld voor mensen die de Nederlandse taal al vrij goed beheersen, maar bepaalde (academische) vaardigheden naar een hoger niveau willen brengen. Bijvoorbeeld het schrijven van formele brieven, essays, betogen of werkstukken of het houden van een presentatie.

DataPeriode 1 en 2: 13 sept 2017 t/m 31 jan 2018
Periode 3 en 4: 28 feb 2018 t/m 4 juli 2018
Lesvrije periodes
24 december 2016 t/m 6 januari 2017  (kerstvakantie)
29 april, 26 april, 3 mei 2017
Duur
16 weken, 1 les per week
TijdstipWoensdag 18:00 - 20:30 uur
Zelfstudie
Maximaal 5 uur per week
ECTS punten
3
Intaketest (gratis) ja (zie toelatingseisen)
Cursusprijzen

Standaard: € 645
VU medewerkers: € 485
VU (aspirant) studenten: € 325
InschrijvenInschrijfformulier
Je wordt ingedeeld in een groep cursisten van je eigen niveau (minimaal B2). Voorafgaand aan iedere lesavond bestudeer je een deel van het lesmateriaal en bereid je een aantal opdrachten voor. Tijdens de lessen krijg je instructies en uitleg van de docent en bespreek je samen de gemaakte opdrachten. Daarnaast werk je zelf aan je speek-, lees- en schrijfvaardigheid. De docent biedt je tijdens de cursus ook persoonlijke begeleiding.
In de cursus leer je om op een professioneel en academisch niveau (naar B2+/C1) te lezen, schrijven, spreken en presenteren. Ook werk je aan het vergroten van je (algemeen academische) woordenschat in het Nederlands. De cursus wordt afgesloten met een eindtoets. Bij een voldoende resultaat ontvang je een certificaat.

Iedereen die zich aanmeldt voor de cursus Professioneel Nederlands moet een intaketoets doen. Het is niet mogelijk om deze cursus te volgen zonder intake, ook niet als je Staatsexamen II hebt behaald. Tijdens de intake krijg je ook meer informatie over de cursus en spreek je met de docent. (Als het Staatsexamen NT2 II kort geleden is behaald is alleen een gesprek nodig.)

De eerstvolgende intaketoets voor Professioneel Nederlands vindt plaats op:

  •  22 januari 2018

Meld je direct aan via het online inschrijfformulier. Je krijgt dan een uitnodiging voor een intake-gesprek en doet een schrijftoets om te kijken of het cursusniveau geschikt voor je is.

De eerstvolgende intaketoets is op 22 januari 2018

Als je nog twijfelt over de cursus of het vereiste niveau, bel ons dan of kom naar het VU-NT2 spreekuur: maandag en donderdag van 15.00 tot 16.30 uur. Meld je a.u.b. bij de balie van VU-NT2, begane grond van het VU-hoofdgebouw (bij het Service Centre). Een afspraak maken is niet nodig.

De cursus wordt bij voldoende belangstelling (minimaal 12 cursisten) georganiseerd.

Lees hier de algemene voorwaarden voor onze cursussen.

Let op!
Inschrijving is mogelijk tot uiterlijk 2 weken voor start van de cursus of als de cursus vol is.