Nederlands voor werk en studie (sprint)

Wil je dit naast je werk of studie snel en op hoog niveau leren? En is je moedertaal Duits, Deens, Noors, Zweeds of Afrikaans? Dan is de cursus ‘Nederlands voor werk en studie SPRINT’ iets voor jou. Het tempo ligt bij deze cursus hoog en je oefent zelf veel en vaak. 

Aan het eind van de cursusperiode maak je een eindtoets. Ben je hiervoor geslaagd dan kun je verder met het volgende niveau van de Sprint-cursus, of met de reguliere cursus Nederlands voor werk en studie niveau 2.1.

Samen met een groep cursisten van je eigen niveau werk je aan lees-, luister- spreek- en schrijfvaardigheid, aan woordenschat en grammatica. De lessen vinden plaats op de Vrije Universiteit, waar we gebruik maken van een multimedialokaal en een professioneel digitaal talenlab. In de lessen doe je veel praktische oefeningen met je medecursisten. Daarnaast zul je 5 tot 10 uur per week besteden aan zelfstudie. De docent biedt je tijdens de cursus veel persoonlijke begeleiding.
Aan het eind van de cursusperiode maak je een eindtoets. Ben je hiervoor geslaagd dan kun je verder met het niveau 2 van de Sprint-cursus, of met de reguliere cursus Nederlands voor werk en studie niveau 2.1.
Tijdens de cursus leer je niet alleen de Nederlandse taal kennen, maar ook de cultuur, maatschappij en politiek. Daarnaast maak je kennis met Nederlandse tradities, zoals Sinterklaas!
Iedereen die een middelbare schoolopleiding (vergelijkbaar met het Nederlandse havo/vwo) heeft afgerond, is welkom. Als je nog geen Nederlands spreekt, is enige kennis van de Engelse taal noodzakelijk. Een intake (mondeling en/of schriftelijk) kan deel uitmaken van de toelatingsprocedure.

De inschrijfprocedure voor deze cursus heeft meerdere stappen:

  1. Vul het aanmeldformulier in
  2. Kom naar het spreekuur om je aanmelding af te ronden: maandag en donderdag van 15.00 tot 16.30 uur. Meld je a.u.b. bij de balie van VU-NT2, begane grond van het VU-hoofdgebouw (bij het Service Centre). Een afspraak maken is niet nodig.
  3. Doe (eventueel) een intaketoets: de docent bepaalt tijdens het spreekuur of je een intaketoets nodig hebt of dat je in het beginnersniveau kunt starten.

 

Hierna is je aanmelding afgerond. Lees hier de algemene voorwaarden van onze cursussen.


Cursusniveaus (ERK)Niveau 1: Beginner (0 -> A2)
Cursusdata niveau 1Periode 1: 11 september 2017 - 2 november 2017
GroepsgrootteMinimum: 15, maximum: 20  
Cursusduur8 weken per niveau
TijdstipMaandag- en donderdagavond (18.00 tot 20.30 uur)
ZelfstudieMinimaal 5 uur per week
Prijs per niveauStandaard € 645
VU medewerkers € 485
VU (aspirant) studenten € 325
ECTS punten
(alleen voor studenten)
3 per niveau
InschrijvenInschrijfformulier
Inschrijven is mogelijk tot twee weken voor aanvang van de cursus.