Home > Nieuws en Agenda > Recent Nieuws
Recent nieuws

VU-NT2 has been granted the Civic Integration Quality Label over the year 2016

30-05-17

VU-NT2 has been granted the Civic Integration Quality Label over the year 2016 with a customer approval rate of 7,9

HOVO en VU-NT2 organiseren themadag Inburgering en Integratie

30-05-17

Op 5 juli 2017 van 11.00 tot 15.30 uur organiseert HOVO Amsterdam samen met VU-NT2 hierover een themadag op de VU voor hun cursisten en andere belangstellenden.

Nieuw: oefenboek DISK woorden

30-05-17

Het Oefenboek DISK woorden is verschenen bij Uitgeverij Boom Amsterdam.

Stampen is zó 20e eeuw!

30-05-17

In Amsterdam blaast VU-NT2 het stampen nieuw leven in. Onregelmatige (bijvoorbeeld zijn, hebben) en sterke werkwoorden (als spreken – sprak/spraken – gesproken) worden gemakkelijk met liedjes van docent Willem Janssen ‘ingeslepen’.

VU-NT2 heeft over 2016 het Keurmerk Inburgering gekregen!

30-05-17

VU-NT2 heeft over 2016 het Keurmerk Inburgering gekregen, met een rapportcijfer voor klanttevredenheid van 7,9.

De VU-NT2 balie is verhuisd

03-03-17

De balie van VU-NT2 is verhuisd van de 12e verdieping naar het Service Centre op de begane grond van het hoofdgebouw van de Vrije Universiteit. Wij zijn elke werkdag geopend tussen 13.00 uur en 17.00 uur.

Met Succes! gezondheidsvaardigheden verbeteren

27-05-16

Bijzonder hoogleraar ‘Gezondheidsvaardigheden en patiëntparticipatie’ aan de Maastricht University, prof. dr. Jany Rademakers, nam na afloop van haar inaugurele rede het Succes!-lesboek ‘Een afspraak bij de huisarts’ in ontvangst. Hiermee leren mensen vaardigheden die nodig zijn om gezondheidsinformatie te begrijpen. Succes! is een taalmethode die door VU-NT2 is ontwikkeld samen met de Stichting Lezen & Schrijven.

“If I could, I would have eight hours of Dutch classes a day!”

18-05-16

Luay Sabra, a 26-year-old dentist from Syria, attends the NT2 intensive daytime course at level 4. Besides doing homework and looking after his daughter, he is doing an internship at a dental practice. His dream is to set up his own dental practice together with his wife in the Netherlands, where his daughter was born.

Cursist Luay: "Het liefst wil ik 8 uur per dag Nederlandse les!"

10-05-16

Tandarts Luay Sabra uit Syrië (26) volgt de intensieve dagcursus NT2 niveau 4. Naast huiswerk en de zorg voor zijn dochter loopt hij stage bij een tandartspraktijk in Utrecht.

Nieuw: Succes! Lees en schrijfmethode laaggeletterden

04-11-15

Reizen met het openbaar vervoer. Lezen van medicijnbijsluiters of ondertitels. Schrijven van een sollicitatiebrief op de computer. Voor 1 op de 9 Nederlanders tussen de 16 en 65 jaar is dit niet vanzelfsprekend. Dan verdien je een tweede kans en speciaal voor hen is er de lees- en schrijfmethode Succes!

Minister Bussemaker op bezoek bij VU-NT2

15-10-15

Op 14 oktober 2015 kwam minister Bussemaker op werkbezoek bij VU-NT2. De minister was hier op eigen initiatief omdat de VU een stevige reputatie heeft opgebouwd met haar schakeljaar (VASVU) en met Nederlandse taalcursussen voor anderstaligen (VU-NT2).

Veldtest Succes!, nieuwe lees- en schrijfmethode laaggeletterden

08-07-15

VU-NT2 werkt momenteel in opdracht van Stichting Lezen & Schrijven aan de nieuwe, papieren lees- en schrijfmethode Succes!. Deze methode is speciaal voor laagopgeleide en laaggeletterde volwassenen. In de zomer van 2015 wordt een omvangrijke veldtest uitgevoerd binnen Taal voor het Leven, en in oktober 2015 zal Succes! volledig beschikbaar zijn.

Nieuw handboek Nederlands als tweede taal

17-06-15

Het nieuwe "Handboek Nederlands als tweede taal in het volwassenenonderwijs" is geschreven voor (aankomende) NT2-docenten in de volwasseneneducatie, op ROC's en in het voortgezet onderwijs.

VU-NT2 op het International Talent Event (ITEA) in Amsterdam

08-05-15

Hoe belangrijk is Nederlands leren voor een carrière in Nederland? Volgens VU-alumnus Stojan Simonovski is het cruciaal om te kunnen praten met je Hollandse collega's. Op ITEA 2015 informeerde VU-NT2 internationale masterstudenten over taalcursussen aan de VU.

VU-NT2 ontwikkelt methode Spreektaal 2 voor Het begint met Taal

19-02-15

De succesvolle methode SpreekTaal 1 heeft een vervolg heeft gekregen: SpreekTaal 2. VU-NT2 heeft in opdracht van Het Begint met Taal een set van vijftien modules voor anderstaligen met niveau A1/A1+ ontwikkeld.