Stampen is zó 20e eeuw!

In Amsterdam blaast VU-NT2 het stampen nieuw leven in. Onregelmatige (bijvoorbeeld zijn, hebben) en sterke werkwoorden (als spreken – sprak/spraken – gesproken) worden gemakkelijk met liedjes van docent Willem Janssen ‘ingeslepen’.

30-05-2017 | 13:02

Het is een groot succes, zowel binnen als buiten de VU: de bijbehorende videoclip is in korte tijd al meer dan 15.000 keer bekeken. Stampen is niet nieuw en ook nooit helemaal verdwenen. VU-NT2 laat al jaren de stamtijden uit het hoofd leren. De vele onregelmatige en sterke werkwoorden zijn voor de cursisten namelijk erg moeilijk te onthouden en door het stampen zien we hen duidelijk progressie maken. Het enige probleem was dat veel van hen het erg saai vonden om te doen. Het sloot totaal niet aan bij hun belevingswereld. Met het eerste lied van Willem Janssen, deel 1 van een nog te verschijnen vierluik, is hierin verandering gekomen. Cursisten kunnen nu de 37 werkwoorden voor hun eerste stamtijdentoets rappend oefenen.

De videoclip voor Meneer Janssen - Verleden tijd is gemaakt door Frans van Gastel (You Echo). De opvolger (deel 2 van 4) zal niet lang op zich laten wachten.